POESIENS HUS

Historien og Gothersgade

Hovedintiativtageren bag Poesiens Hus, lyrikeren Lene Henningsen, besøgte tilbage i 90’erne Poesiens Hus (Maison de la Poésie) i Paris. Allerede da blev drømmen født: At skabe et tilsvarende hus i den danske hovedstad med talrige aktiviteter – hele tiden med poesien som omdrejnings- og udgangspunkt.
Poesiens Huse findes over hele verden, i mange forskellige afskygninger. Ikke mindst Poets House i New York og Poetry Ireland i Dublin er gode eksempler på huse, som lægger mange kræfter i en bred poesiformidling, der rækker langt ud. Deres erfaringer har da også været til inspiration for det formidlingsprogram, som Poesiens Hus i København kan tilbyde.

Fra 2010-2012 havde Poesiens Hus adresse i Gothersgade nr. 89. Mange af de oprindelige ideer og drømme blev her til virkelighed, og huset viste med sine mange aktiviteter og mange brugere, at København (og Danmark) havde brug for netop sådan et poetisk kraftcenter. Den økonomiske virkelighed tvang dog huset til lukning i foråret 2012. Herefter tog Poesiens Hus skikkelse af nomadetelt – drev luftigt rundt, imens nye planer voksede op i undergrunden.

Aktiviteterne i Gothersgade er samlet i et bagkatalog, som interesserede kan kigge i her.