POESIENS HUS

Poesiens Hus’ læseklub: Dø, løgn, dø af Mette Moestrup

Vil du være med?
Er du nysgerrig på poesi – og har du lyst til at blive klogere på digte sammen med andre? Digte kræver tid, fordybelse og snak! Det er lige netop det, vi i Poesiens Hus inviterer til med vores nye læseklub, der er for alle med interesse for, at dele deres læseoplevelse med andre. Vi har fokus på dansk samtidspoesi. Gennem læsning og diskussion af månedens digtsamling, skal vi sammen undersøge og blive klogere på digtene, hvad de rører I os og hvordan de gør det.

I efteråret 2017 læser vi:
Mette Moestrup: Dø, løgn, dø (2012), vi mødes d. 29. august kl. 18.30

Christina Hagen: White Girl (2012), vi mødes d. 26. september kl. 18.30

Bjørn Rasmussen: Ming (2015), vi mødes d. 31. oktober kl. 18.30

Rolf Sparre Johansson: Begravelse (2015), vi mødes d. 28. november kl. 18.30


Tilmelding inden d. 20. august til poesiformidler Mia Dalby Thorup på netvaerk@poesienshus.dk

——————————————————-

Dø, løgn, dø (2012) er den fjerde i rækken af Mette Moestrups roste og prisbelønnede digtsamlinger, der alle er kendetegnet ved en eksperimenterende legesyghed. Høj og lav stil kombineres med det politisk spiddende, det poetisk sanselige og en god portion humor.

White girl (2012) af Christina Hagen gør brug af et opfundet pidgin-dansk og tematiserer bl.a. mødet med fremmede kulturer. Man fornemmer indignation og vrede men også skarp ironi og humor, der tilsammen udgør dette komplekse og interessante værk.

Ming (2015) er Bjørn Rasmussens første digtsamling og var nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2016. Det turbulente sprog er både vildt og voldsomt, men udtrykker også stor sårbarhed. Som læser er det let både at blive fascineret og rystet, draget og frastødt.

Begravelse (2016) er Rolf Sparre Johanssons anden digtudgivelse. Johansson har især fået ros af anmelderne for sin skarpe sprogbevidsthed og hans arbejde med de store eksistentielle temaer – livet og døden – på en ligefrem og ærlig måde.